Sökte du efter något annat?

Hittar du inte det du sökte? – Har du önskemål om aktiviteter som du saknar i vårt utbud? Vi på Häverö BK tar gärna emot förslag på aktiviteter och välkomnar medlemmar att ta en aktiv roll för att förverkliga önskemål tillsammans med oss. Vi är en ideell förening och det betyder att klubben fungerar och utvecklas tack vare alla våra aktiva medlemmar. Vill du veta mer om hur just du kan bidra är du mer än hjärtligt välkommen att kontakta styrelsen@haverobk.se .


Nyfiken på Utställning?

Vill du lära dig mer om utställningar, titta på hemsidorna hos Svenska Kennelklubben eller Svenska Brukshundklubben.
På klubben har vi inga planerade utställning.

Mentalbeskrivning

I Mentalbeskrivning Hund, får hunden uppleva olika situationer och även reagera på dem. Det hunden då gör beskrivs i ett protokoll, den betygsätts inte.
Vilka reaktioner och agerande ifrån hunden som är mer eller mindre önskvärda, är lite olika ifrån ras till ras, eftersom lite olika egenskaper eftersträvas inom olika raser.

Vill du veta mer om MH?

Vi erbjuder inte MH på Häverö BK. På Svenska Brukshundklubbens hemsida hittar du mer om MH och hur du går tillväga brukshundklubben.se.

Ungdomssektor

Just nu har vi ingen ungdomssektor, så om du är intresserad av att ta hand om ungdomsaktiviteter, hör av dig till styrelsen.
Du kan också läsa om Sveriges Hundungdom som är Svenska Kennelklubbens ungdomsförbund med anknytning till Svenska Brukshundklubben.

Rapport

Rapporthunden användes ursprungligen mellan olika förband i försvaret. De meddelanden som skulle skickas fanns i en behållare som var fäst vid hundens halsband. Nu är rapport en tävlingsgren. Hunden ska springa en längre sträcka och snabbt kunna spåra och hitta sin förare. Det kräver att två personer deltar. I elitklassen springer hunden sammanlagt över sex kilometer.

Kurs och träning

Klubben har inga kurser i rapport.

Skydd

Skyddshunden tävlar i grenen som kallas för Svensk-skydd. Här iscensätter man ett angrepp där hunden ska försvara och skydda sig och sin förare. Hunden ska också visa att den klarar att förfölja, gripa och bevaka en figurant.
I skydd får bara bruksraser tävla och det krävs en speciell licens för att få tävla. Skydd är en tuff sport som är spännande att titta på. Hundarna kan se farliga ut, men rätt tränade hundar är snälla familjehundar som ser skyddet som sin favoritlek.
Häverö Bk har inga aktiviteter när det gäller skyddshundar

Kurs och träning

Klubben har inga kurser i skydd.

Community för medlemmar

Snacka hund tillsammans med andra aktiva medlemmar på HBK! Vi har en Facebookgruppen där medlemmar delar med sig av resultat från tävling, gratulerar varandra och ställer frågor. Gå med i vår grupp HUNDLIV PÅ HBK.